קציצות אפונה נימוחות, רכות וטעימות. הולכות נהדר עם טחינה או בפיתה… יאם!
מצרכים
כשלוש כוסות אפונה יבשה מושרית (ההשרייה מצמצמת משמעותית את זמן הבישול)
2 תפוחי אדמה
בצל גדול קצוץ
2 גזרים מגורדים
1/2 כוס פירורי לחם (לפסח אפשר להמיר לפירורים כשרים לפסח או קמח מצה)
2 שיני שום
3 כפות גדושות טחינה (רצוי מלאה)
כף שמן זית
מים רותחים
תבלינים: מלח, שום גבישי, תבלין קציצות, כמון. אופציונלי- כף אבקת מרק עוף פרווה.
אופן ההכנה
בסיר בינוני לטגן בצל בשמן זית
להוסיף את האפונה ולטגן כדקה, להוסיף את שיני השום ולכסות במים (בערך 3 כוסות, רק שהכל מכוסה, לא יותר מדי)
לבשל כחצי שעה, כשמתחיל להתרכך נוסיף את תפוחי האדמה חתוכים ואת התבלינים
להמשיך לבשל עד לריכוך ולצמצום הנוזלים
כשהכל רך למעוך עם מועך פירה ולקרר היטב, רצוי במקרר- לפחות חצי שעה (אם אפשרי יותר, עדיף)
לאחר הקירור, נעביר את התערובת לקערה, נוסיף גזר מגורד, תבלינים, פירורי לחם וטחינה. לערבב היטב.
לגלגל קציצות, להבריש בשמן זית ולאפות בחום בינוני כרבע שעה מכל צד
הערה- את הקציצות ניתן להקפיא ללא בעיה. אני מקפיאה בקופסא ושמה נייר אפיה בין השכבות כדי שלא ידבקו זו לזו (קשה להפריד אם לא רוצים את כל הכמות בבת אחת). חימום קל בטוסטר אובן על 180-200 מעלות, לא להרבה זמן כדי לא לייבש.
** אפשר להמיר את הגזר בבטטה או דלעת אם מעדיפים 🙂
בתיאבון!